Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec pouštěl v brněnském centru dron a ztratil nad ním kontrolu, stroj spadl na auto

Hned dvakrát porušil zákon. Dvaatřicetiletý cizinec si v pátek odpoledne v Brně nad Křídlovickou ulicí hrál s dronem. Současná česká legislativa přitom létání s dronem nad zástavbou zakazuje. Cizinci navíc dron spadl a poškodil auto, muž se snažil utéct. Naštěstí ho zanedlouho chytili strážníci.

Muže sledovalo několik lidí. V určitou chvíli ztratil muž nad strojem kontrolu a pak už jen sledoval, jak dron padá na zaparkované vozidlo a proráží mu zadní okno. Muž se z místa sice pokusil rychle zmizet, ale strážníci ho vzápětí dopadli.

Muž z ciziny nesl v ruce rozlámaný dron a hlídce strážníků se ke všemu přiznal. „Na uvedeném vozidle pak strážníci našli i poškozené zadní světlo. Citelně poničený dron uvidí dvaatřicetiletý muž znovu až ve správním řízení, kde může očekávat i další trest. Pouštění bezpilotních strojů nad zastavěnou oblastí totiž zákon zakazuje," uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Foto pixabay.com

Štítky dron, křídlovická, Brno, auto, strážníci

Cizinec pouštěl v brněnském centru dron a ztratil nad ním kontrolu, stroj spadl na auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.