Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Zloděj vykrádal chatku, venku už na něj mířili zbraně policisté. Nyní je opět na svobodě

Chytrý tah s nainstalováním bezpečnostního systému udělali majitelé chatky na Hodonínsku. Bezpečnostní zařízení poslalo policisty na místo právě ve chvíli, kdy v chatce loupil zloděj.

Pětapadesátiletý muž se vloupával do zahradních chatek v okolí Hodonína a Lužic. Osudnou se mu stala ta poslední, která byla k jeho smůle chráněna bezpečnostním zařízením. 

Na chatce našli policidté rozbité okno a pohyb zloděje uvnitř. „Pod hrozbou namířené zbraně vyzvali zloděje k tomu, vyšel ven a dbal pokynů zakročujících policistů," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Před chatkou pak muže spoutali a následně eskortovali do policejní cely. „Při následném výslechu a dalším prošetřování se policistům podařilo zjistit, že tento muž má na svědomí další případy vloupání do zahradních chatek, kterých vykradl celkem deset a napáchal tisícové škody," dodal mluvčí.

Už je zase na svobodě

„Policisté celou věc zdokumentovali, a protože se jednalo o cizince, tak jej s návrhem na potrestání přímo předali státnímu zástupci. Obviněný muž skončil u soudu, který jej potrestal podmíněným trestem odnětí svobody a propustil na svobodu," uzavřel Zámečník.

Štítky zloděj, Lužice, chatka, policisté, okres Hodonín, Hodonín

FOTO: Zloděj vykrádal chatku, venku už na něj mířili zbraně policisté. Nyní je opět na svobodě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.