Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Mladík asi moc hrál GTA. Při honičce málem srazil policistu, zastavila ho až policejní střelba

Šílenou honičku zakončenou střelbou na auto mají za sebou policisté v Brně. Teprve devatenáctiletý mladík se nezastavil před ničím, při honičce málem srazil policistu. Zastavily ho až prostřelené pneumatiky.

V noci z pátku na sobotu se rozhodli zkontrolovat policisté dálniční policisté z Podivína auto, které je předjelo z rozsvícenými dálkovými světly. Řidič však na signál STOP nezastavil a přestože měl v autě dva spolujezdce, rozjel agresivní jízdu dálnicí směrem na Brno. 

Tam už se k jeho pronásledování přidaly další policejní hlídky. Řidič ignoroval opakované výzvy k zastavení a objel postavený zátaras v Plotní ulici.

Naboural dvě auta a málem srazil policistu

Nebezpečná jízda nakonec skončila na parkovišti u Albertu v Tkalcovské ulici. Tam po chvíli zběsilého ježdění zastavil, ovšem když se k vozu přiblížili policisté, tak se znovu rozjel. Naboural přitom auto městské policie a málem srazil zasahujícího strážníka. Policisté autu prostřelili dvě pneumatiky, přesto stačil řidič ještě čelně narazit do vozidla dálniční policie. Poté byl zpacifikován.

Hrozí mu až šest let

„Při dalším prověřování kriminalisté zjistili, že byl řidič letos potrestán za ohrožení pod vlivem návykové látky, přičemž uložený zákaz řízení už jednou porušil a byl za to také odsouzen," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Devatenáctiletý muž byl ještě o víkendu obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Stíhán je vazebně, hrozí mu až šestiletý pobyt ve vězení," uzavřel Šváb.

Foto PČR

Štítky honička, policisté, Brno, výskok z auta, střelba, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík asi moc hrál GTA. Při honičce málem srazil policistu, zastavila ho až policejní střelba  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.