Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Několikrát trestaný muž se pokusil znásilnit ženu na Blanensku, naštěstí se ubránila

Dramatické chvíle strachu o svůj život zažila šestadvacetiletá žena v Kotvrdovicích na Blanensku. Při cestě z diskotéky ji totiž přepadl muž a pokusil se ji znásilnit. Žena se naštěstí ubránila a násilník utekl před muži, jež zaslechli volání o pomoc.

Mladá žena šla s kamarádkou z noční zábavy domů. Hodinu po půlnoci ji vyprovodila na autobusovou zastávku, odkud kamarádka odjela se svým přítelem domů. Mladé ženě pak zbývalo jen pár stovek metrů do domu, kde měla přespat. Jenže po několika krocích se v její blízkosti objevil muž. Ten jí zezadu přepadl, zacpal ústa a odvlekl na temné místo za kontejner s odpadem.

Mladá žena se bránila, násilníka poškrábala v obličeji a při potyčce mu strhla řetízek z bílého kovu. „To se nakonec při vyšetřování pokusu znásilnění ukázalo jako stěžejní," ubedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Volání o pomoc ji zachránilo

Naštěstí se ženě podařilo  na krátkou chvíli vymanit ze sevření a volat o pomoc. Její volání uslyšela dvojice procházejících mužů, kteří se objevili na místě. Když je útočník uviděl, vylekal se a z místa utekl.

Zraněná napadená žena musela do nemocnice. „Při vyšetřování případu se pro blanenské kriminalisty stal hlavním vodítkem stržený řetízek s přívěskem, na němž byla vyryta dvě jména. Především analytická práce kriminalistů slavila poměrně brzy úspěch," dodal Malášek.

Násilník strávil 11 let ve vězení, 4 další roky v léčbě

Neuběhly ani dva dny a policisté již mohli jít najisto. Pro násilníka si pak paradoxně dojel policista, který muže vyšetřoval a zatkl již na přelomu století. Nešlo totiž o žádného nováčka. Osmatřicetiletý muž strávil za násilné trestné činy ve vězení jedenáct let a následně se čtyři roky ústavně léčil. „Agresor, který se od jarních měsíců léčil ambulantně a pravidla léčby porušil, je nyní stíhaný vazebně," uzavřel mluvčí.

Foto Jan Luxík

Štítky znásilnění, pokus, blanensko, řetízek, pátrání, okres Blansko, Kotvrdovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několikrát trestaný muž se pokusil znásilnit ženu na Blanensku, naštěstí se ubránila  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.