Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rozsáhlá pátrací akce. Ztraceného seniora hledali policisté, hasiči i vrtulník. Naštěstí ho našli živého

Desítky policistů a hasičů vyrazily v pondělí večer do přírody v okolí Lednice na Břeclavsku. Důvodem bylo pátrání po osmasedmdesátiletém muži, který odešel ráno z domu a už se nevrátil. Rozsáhlá pátrací akce skončila šťastně - seniora našli v hustém lese.

 Muž odešel ráno i se svým psem pravděpodobně do lesa a celý den o sobě nepodal žádnou zprávu. Když se nevrátil ani do večera, začala mít rodina strach. Senior měl brát pravidelně léky, a proto mohlo dojít ke zdravotním komplikacím.

Díky tomu, že si s sebou vzal kolo, nebylo zřejmé, kde přesně se může pohybovat. Policisté proto okamžitě rozjeli pátrání. Nejdříve provedli kontrolu nemocnic, prošli okolí památek i restaurací a samozřejmě se dotazovali také u příbuzných. „Vzhledem k tomu, že veškeré prověřování dopadlo negativně, rozjelo se rozsáhlé pátrací opatření," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Policisté a hasiči vytvořili rojnici, pomáhal i vrtulník

Na místo se sjely policejní hlídky, povolala se speciální pořádková jednotka i psovod se služebním psem. Do akce se zapojil i vrtulník a hasiči. Za pomocí vytvořené rojnice z policistů a hasičů, kdy vrtulník nasvěcoval hustý lesní porost, se pohřešovaného seniora i s jeho psem podařilo najít ještě před půlnocí. Muž byl podchlazený a měl zdravotní potíže, proto ho záchranáři okamžitě převezli do nemocnice.

„Bylo velkým štěstím, že se senior našel v tak rozsáhlém lesním prostoru během krátké doby. Velké poděkování za aktivní přístup patří všem policistům i hasičům, kteří se na pátrání podíleli," dodala Haraštová.

Ztracení senioři nejsou raritou

Uvedený případ není zdaleka ojedinělý. Policisté obdobná oznámení přijímají poměrně často. „Proto bychom chtěli upozornit zejména starší občany, aby informovali své blízké o tom, jakým směrem se vydávají na procházku a pokud je to možné, aby si vzali s sebou mobilní telefon. V případě potřeby tak mohou okamžitě přivolat pomoc a sdělit, kde se nacházejí," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky pátrání, senior, policisté, hasiči, vrtulník, Lednice, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsáhlá pátrací akce. Ztraceného seniora hledali policisté, hasiči i vrtulník. Naštěstí ho našli živého  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.