Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Neonacisté a tráva. Celníci zabavili pravicovým extrémistům zbraně, extázi a 40 kilo marihuany

​Jedenáct zadržených lidí, z toho sedm s bohatou trestní minulostí související s propagací fašismu a neonacismu, dvě velkopěstírny marihuany, více než 40 kilogramů předsušeného konopí, dalších 631 vzrostlých rostlin, dva osobní automobily, 150 tablet extáze, šestery hodinky v hodnotě přibližně 100 tisíc korun, 40 tisíc korun v hotovosti a samopal včetně nábojů jsou výsledkem závěrečné realizace trestního spisu „SMEČKA".

„Prvotní informace o možném nelegálním obchodu s marihuanou získali příslušníci Protidrogového oddělení Celní správy ČR vlastní operativně-pátrací činností koncem února letošního roku," uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková. „Na konci března zahájili celníci první úkony trestního prověřování ve věci spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," dodala mluvčí.

Neonacisté dealery drog

Podle počátečních indicií se mělo jednat o skupinu osob z Brna a okolí, která spolu s dalšími organizovala výrobu, distribuci a prodej marihuany nejen v České republice, ale i do zahraničí. „Důsledným prověřováním se podařilo zjistit, že do trestné činnosti bylo zapojeno 11 osob. Čtyři z nich jsou v současné době ve vyšetřovací vazbě a ostatní jsou stíhány na svobodě," uvedla Temňáková. 

V sedmi případech se podle celníků jednalo o nebezpečné recidivisty, kteří se v minulosti již několikrát dostali do střetu se zákonem z důvodu propagace fašismu, pravicového extrémismu, loupeží a jiné násilné trestné činnosti.

Závěrečnou akci rozjeli celnícia ve dvou fázích, a to 10. a 24. července. „Vzhledem k jejímu rozsahu spolupracovala s Celní správou ČR také Národní protidrogová centrála a zásahová jednotka PČR JmK," upřesnila mluvčí. Celníci zlikvidovali dvě venkovní pěstírny konopí na Vyškovsku a Znojemsku, přitom provedli šest domovních prohlídek a pět prohlídek jiných prostor. „Zadrženým osobám hrozí trest odnětí svobody v rozsahu osm až dvanáct let, případně i propadnutí majetku," uzavřela Temňáková.

Autoři | Foto Celní správa | Zdroj Celní správa

Štítky neonacisté, dealeři, zátah, zbraně, marihuana, extáze, drogy, Celní správa České republiky, Česko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Neonacisté a tráva. Celníci zabavili pravicovým extrémistům zbraně, extázi a 40 kilo marihuany  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.