Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Důvěřivý senior pustil cizí pár do domu. Dvojice ho okradla přímo před jeho očima

Krádež podobného ražení se na jižní Moravě stane téměř každý týden. Proto je pořád dokola potřeba opakovat - nepouštějte cizí lidi do domu. Tentokrát se o tom přesvědčil pětaosmdesátiletý muž v Blatnici pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku.

Pětaosmdesátiletý senior si z okna povšiml, že poblíž jeho domu zastavilo tmavé auto, z kterého vystoupila dvojice – žena ve věku okolo 30 let a o něco starší muž. Ten měl na sobě bílou košili a tmavé kalhoty.

Důchodce vyšel ke vchodu, aby zjistil, proč k němu tito lidé přijeli. A pak již následoval známý scénář. Žena požádala staršího pána o sklenici vody a přitom rychle vnikla do obydlí. Situace pohotově využil také muž, který se okamžitě vetřel dovnitř. Dvojice se v domě rychle zorientovala a než se stačil majitel vzpamatovat, viděl, že mu nezvaná návštěva sebrala z kuchyně peněženky.

Okradený muž se snažil dvojici zadržet a začal křičet o pomoc. Zloděj při útěku sice odhodil ukradené peněženky na zem, avšak z jedné stihl vytáhnout všechny peníze. Senior může hovořit o velkém štěstí, že ho dvojice nenapadla fyzicky a že zachránil alespoň část svých financí.

„Chtěli bychom touto cestou požádat svědky, kteří si popsané dvojice v obci Blatnice pod Svatým Antonínkem všimli. Uvítáme jakékoliv informace k vozidlu či bližšímu popisu osob. Své poznatky lze sdělit na Obvodní oddělení Veselí nad Moravou, Masarykova 115, e-mail: ho.oop.veseli.podatelna@pcr.cz; tel. 974 633 520," vyzvala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Jaké z uvedeného příběhu plyne ponaučení? „Senioři patří k jedné z nejvíce ohrožených skupin zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Starší lidé, lidé se zdravotním handicapem, lidé důvěřiví či lidé žijící osamoceně se často stávají obětí podvodníků a zlodějů, kteří se pod různými záminkami dostávají do jejich blízkosti a velmi často přímo do jejich obydlí. Podvodem nebo krádeží je připraví mnohdy o celoživotní úspory. Jediná základní rady, která platí a je nejdůležitější zní -  nevpouštějte cizí lidi do svého obydlí!," uzavřela Haraštová.

Štítky okradený senior, peníze, zloději, dům, Blatnice pod Svatým Antonínkem, Jihomoravský kraj, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivý senior pustil cizí pár do domu. Dvojice ho okradla přímo před jeho očima  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.