Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladí chovanci na útěku z nápravného zařízení zmlátili seniora. Do očí mu pak nastříkali barevný sprej

Případ brutálního napadení vyšetřují hodonínští policisté. Ve čtvrtek v podvečer se v podchodu vlakového nádraží v Hodoníně terčem útoku dvou chovanců výchovných ústavů na útěku stal jednaosmdesátiletý muž jedoucí na jízdním kole.

Nezletilý a mladistvý chlapci nejprve slovně a následně i fyzicky opakovanými údery do hlavy napadli seniora, až upadl na zem. Zatímco jeden chlapec se z místa vzdálil, mladistvý komplic v útoku pokračoval. Starého muže shodil ho z kola, bil do tváře a křičel na něj: "Dej mně peníze!" Když mu napadený senior odpověděl, že žádné peníze nemá, tak mu násilník do obličeje nastříkal barevný sprej.

„O události napadený muž informoval strážníky městské policie, kteří ve spolupráci s policisty začali po pachatelích podle zjištěného popisu pátrat," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Mezitím byl napadený muž převezen do nemocnice na ošetření.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin Loupež. Oba pachatelé byli během večera zadrženi a eskortováni na policejní služebnu," dodal mluvčí. 

ladší z nich byl předán zpět do výchovného ústavu. Starší kluk, který i přes svůj nízký věk má za sebou řadu kriminálních deliktů, skončil v policejní cele a během dneška dne budou policisté podávat na jeho vzetí do vazby.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj PČR

Štítky nápravné zařízení, chovanci, napadení, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí chovanci na útěku z nápravného zařízení zmlátili seniora. Do očí mu pak nastříkali barevný sprej  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.