Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovák dostal v Brně bez varování pěstí, protože položil otázku ve slovenštině

Nepříjemné vzpomínky na Brno bude mít muž ze Slovenska, který si vyrazil do Brna za zábavou. Když v pátek večer potkal dvojici mužů a zeptal se jich, kam by měl vyrazit za nočními radovánkami, dostal bez varování pěstí. Strážníci agresory vypátrali.

Strážníci potkali Slováka v Benešově ulici krátce před půlnocí. Muž měl tržnou ránu pod okem. Strážníkům řekl, že dostal pěstí do obličeje poté, co náhodné dvojici mužů položil dotaz, kam se dá v Brně vyrazit za zábavou. „Jeden z nich k cizinci přistoupil, ale místo konkrétních rad mu prý dal ránu do obličeje," uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Hlídka strážníků pak osmatřicetiletého podezřelého vypátrala. Ten se k napadení přiznal. Důvodem prý mělo být, že muži jeho dotaz ve slovenštině nerozuměl.

„Strážníci vyhledali i svědky incidentu a případ s podezřením na přestupek proti občanskému soužití předali ke správnímu orgánu. Přivolaní policisté totiž trestný čin vyloučili. Zraněného muže odvezla sanitka do Úrazové nemocnice," uzavřel Šoba.

Autoři | Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky napadení, Slovák, rodný jazyk, Brno, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovák dostal v Brně bez varování pěstí, protože položil otázku ve slovenštině  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.