Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Holčička si v Brně hrála na dětském hřišti a píchla se o použitou injekční stříkačku

Velmi nepříjemný zážitek musela zažít v úterý v podvečer matka s dcerkou na dětském hřišti v Křídlovické ulici. Holčička totiž při hraní objevila použitou injekční stříkačku, o kterou se poranila.

Její matka stříkačku ihned vyhodila a s dcerou zamířila k lékaři. Hned po oznámení vyjela na místo hlídka strážníků, která prohledala pískoviště, celé dětské hřiště i jeho okolí. Další aplikační pomůcky tam strážníci naštěstí nenašli. „Záležitost si převzal strážník s územní odpovědností, který se na místo ještě častěji zaměří při pravidelných kontrolách a zjistí také možnosti výměny písku na hřišti," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Výjimečný případ

Naštěstí jde o ojedinělý případ. Brněnští strážníci se podle Kadrnožkové v několika předchozích letech s žádným dalším poraněním o jehlu na dětském hřišti nesetkali. V ulicích města je hlídky nacházejí ať po oznámení, nebo při pochůzkové činnosti prakticky každý den.

Celorepublikové akce

Od začátku letošního roku uspořádali dvě celoměstská opatření Jehla, při kterých posbírali dohromady více než 430 aplikačních pomůcek. Informace o nálezech injekčních stříkaček předávají strážníci protidrogovému oddělení celní správy i toxi týmu státní policie.

Strážníci chystají osvětu

Městská policie Brno v současné době připravuje ilustrovaný leták určený speciálně žákům základních škol a předškolákům. „Děti se z něj dozvědí, jak mají v případě nálezu aplikační pomůcky postupovat," uzavřela Kadrnožková.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj MP Brno

Štítky injekční stříkačka, jehla, dětské hřiště, zranění, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holčička si v Brně hrála na dětském hřišti a píchla se o použitou injekční stříkačku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.