Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Zápach byl cítit až na chodbě. Brňané vařili v centru města pervitin

Brněnští policisté objevili minulý týden varnu pervitinu v centru Brna. Při zásahu navíc vešli do bytu přesně ve chvíli, kdy muži ve skleněné báni na elektrickém vařiči vařili novou dávku.

Policisté při domovní prohlídce zadrželi dva muže ve věku 29 a 42 let přímo u výroby, třetí muž se nacházel ve vedlejší místnosti. Do protokolu však uvedl, že se na výrobě pervitinu nepodílel, jen opravoval si kolo. Pouze připustil, že po výrobě drogy většinou uklízel.

Jeho tvrzení ale brzy vyvrátili policisté. „Podle dalšího šetření se však ukázalo, že dvaačtyřicetiletému Brňanovi, který byl za drogovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, zdatně pomáhali při výrobě oba spolubydlící," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Role měli přitom rozdělené šikovně - jeden sháněl léky, druhý přispěl zajištěním laboratorního skla.

„Zajistili jsme celkem 140 položek, kompletní varna bude ještě podrobena znaleckému zkoumání. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí v případě prokázání viny u soudu hlavnímu „výrobci“ desetiletý pobyt ve vězení, jeho pomocníkům pak trest poloviční," prohlásil Šváb. Všichni tři muži už sedí ve vazbě.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky pervitin, Brno varna, centrum, metamfetamin, Brno, Pavel Šváb, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zápach byl cítit až na chodbě. Brňané vařili v centru města pervitin  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.