Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděj se na jižní Moravě vydává za plynaře a okrádá důvěřivé seniory

Policisté pátrají po muži středního věku, který se na začátku dubna vydával za plynaře a vykradl byt důvěřivé seniorce, která mu uvěřila historce o kontrole plynových zařízení.

„Neustále apelujeme na seniory, aby nebyli důvěřiví a nevpouštěli do svých obydlí ty, které neznají. Ovšem pořád se s takovými případy potýkáme. Poslední krádež, kdy žena zjistila, že jí doma chybí peníze i šperky, v současné době prověřujeme," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Falešný plynař

Vše se odehrálo na začátku dubna v jednom břeclavském bytě. Na venkovní zvonek bytového domu zazvonil muž oblečený do pracovního oblečení, představil se jako zástupce energetické společnosti a uvedl, že jde kontrolovat plyn. Seniorku, která mu otevřela, požádal o asistenci.

Předstíral, že potřebuje proměřit plynový sporák právě v jejím bytě a proto ji poprosil, aby vyšla na hlavní chodbu a přidržela u rozvodové skříňky speciální zařízení. Během této chvíle se vrátil do otevřeného bytu, ale místo měření plynu začal prohledávat pokoje. „O tom, že pracoval rychle a důsledně, svědčí i to, že seniorka na krádež přišla až o několik dní později," dodala Haraštová.

Možná podoba zloděje

Případem se nyní zabývají kriminalisté. Podle popisu se  jim podařilo sestavit identikit pachatele. Podle policistů není vyloučeno, že podvodník bude v trestné činnosti pokračovat a zkusí oslovit další seniory.

„Chtěli bychom touto cestou varovat občany, aby byli obezřetní. V případě, že se dostanete do obdobné situace, okamžitě volejte na linku 158," uzavřela Haraštová.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky zloděj, Břeclavsko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj se na jižní Moravě vydává za plynaře a okrádá důvěřivé seniory  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.