Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Agresivní cyklista vyhrožoval vystřílením strážníků, kteří ho kontrolují při jízdě na chodníku

Strážníci se čas od času setkávají s hrubým a nevychovaným jednáním. V nedávné době se však musely dvě hlídky vypořádat s extrémně agresivními cyklisty.

Se začátkem jara narůstá počet stížností, které se vztahují k cyklistům porušujícím dopravní předpisy. V sobotu odpoledne jedna z hlídek městské policie kontrolovala Záhřebskou ulici, kde podle místních ohrožují cyklisté chodce bezohlednou jízdou po chodníku.

Za napomínku výhružka zastřelením

Už po několika minutách si hlídka všimla muže na jízdním kole, jenž mezi pěšími kličkoval. Dvaapadesátiletý muž se ke strážnici choval velmi hrubě, a přestože s ním mluvila věcně a klidně, začal ji vulgárně urážet. Po chvíli jí dokonce začal vyhrožovat zastřelením a svá slova několikrát zopakoval.

V jednom okamžiku odhodil své kolo na zem a znovu prohlásil, že se strážníci nemají divit, až je lidé kvůli kontrolám cyklistů začnou střílet. Potom se snažil ujet. V tom mu strážnice zabránila a případ předala do správního řízení.

Cyklista s politickými konexemi

Podobnou situaci zažila i hlídka, která o týden dříve zamířila do přírodní rezervace na Kamenném vrchu dohlížet na to, jestli výletníci neničí chráněné koniklece. Během kontroly zastavil hlídku sedmačtyřicetiletý cyklista. Strážníkům, kteří si mysleli, že od nich potřebuje pomoc, ale začal okamžitě a zcela bez příčiny velmi vulgárně nadávat

. Hlídku hrubými výrazy nabádal, aby okamžitě odjela, a naznačil, že pokud to neudělá, využije proti ní své politické kontakty. Opakovaně zdůraznil, že si nepřeje, aby se strážníci na tomto místě pohybovali. „I tento případ postoupila hlídka do správního řízení," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Autoři | Foto ilustrační foto | Zdroj MP Brno

Štítky cyklista, agresivní, výhrůžky, Brno, strážníci, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oldrich Slezak

Tak pokud si policie nechá *rát na hlavu od každého blbečka tak se nemohou divit že nemají respekt. Kdyby si tohle dovolil v Německu nebo nedej bože v USA už by byl v cele a velmi rychle by si to příště rozmyslel :-/ Chce to opravdu změnu, Češi kašlou na zákony a nařízení a jsou agresivní jako nikdy. Policie prostě musí mít respekt přes to nejede vlak a pokud si respekt těchto Čecháčků nebudou moci vymoci donucovacími prostředky nemají smysl :-(

Pondělí, 9. dubna 2018, 12:47Odpovědět

Pavel Kaláb

Ve Starém Lískovci před Domovem důchodců na ulici Labské se na kole po chodníku jezdí úplně normálně , Městskou policii to vůbec nezajímá a také netrápí !!!!!!

Neděle, 8. dubna 2018, 20:37Odpovědět

Agresivní cyklista vyhrožoval vystřílením strážníků, kteří ho kontrolují při jízdě na chodníku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.