Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Změny v hromadné dopravě: Do kampusu pojede více trolejbusů

Prodloužením provozu trolejbusové linky číslo 25 až do jedenácté hodiny večerní reaguje Dopravní podnik města Brna na zvyšující se život v bohunickém kampusu. Změna se projeví už v neděli, kdy začnou platit nové jízdní řády.

Současně s večerním provozem linky číslo 25 upravuje dopravní podnik i intervaly trolejbusové linky číslo 26. „Zajistíme také návaznost spojů linky číslo padesát na zastávce Čtvrtě, takže se lidé pohodlně dostanou i na Kamenný vrch,“ řekl vedoucí dopravního odboru brněnského dopravního podniku Jan Seitl.

Tuto změnu přivítá například student Jan Panuš. „Často studuji v univerzitní knihovně až do večerních hodin. Jsem proto rád, že se pak dostanu pohodlněji do Černých Polí, kde bydlím,“ ocenil Panuš.

Velké množství studentů jezdí autobusy také do technologického parku. „V nejvytíženějších hodinách proto přidáváme posilové spoje autobusové linky číslo 53 v úseku Skácelova a Technologický park,“ informoval Seitl.

Pro zlepšení dopravní obsluhy rozrůstajícího se bystrckého sídliště Kamechy prodlužuje dopravní podnik trasu autobusové linky číslo 54 ze zastávky Přístaviště až do stanice Zoologická zahrada. „Dále jsme v úseku zastávek Pisárky a Myslivna přidali autobusovou linku číslo 68. Její spoje zajistí převážně minibusy,“ podotkl Seitl. Ty budou celodenně obsluhovat také linku číslo 90, která vytvoří spojení Masarykovy čtvrti a Žabovřesk.

Brňané se také dočkají nové zastávky u základní školy v Šámalově ulici. Obslouží ji autobusová linka číslo 64. „U několika dalších stanic s nižší četností využívání zavedeme celodenní, nebo částečný režim na znamení. Eliminujeme tím zbytečná zastavení, čímž se zvýší komfort cestování,“ vysvětlil Seitl.

Úpravy se dočká také ranní provoz nočních linek v nepracovních dnech. „Poslední vyrazí v šest hodin ráno, poté je nahradí denní spoje, které pojedou ve čtvrt a půl hodinových intervalech, podobně jako to je ve večerních hodinách,“ popsal Seitl. Od půl deváté, kdy město začíná žít, se pak doby mezi jednotlivými spoji zkrátí.

Dopravní podnik také cestujícím přitopí. „Protože se nám podařila zajistit výhodná cena elektřiny, zvýšili jsme od začátku prosince hranici, kdy řidiči zapínají topení, na plus pět stupňů Celsia,“ uvedl provozní ředitel brněnského dopravního podniku Jiří Valníček.

Lidé na změny prý zatím reagují pozitivně. „Komentáře na facebookové stránce jsou z devětadevadesáti procent kladné,“ dodala mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová.

Autoři

Štítky Dopravní podnik města Brna, autobus, Kampus, Bohunice, jízdní řád, změna, Technologický park, Kamenný vrch, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny v hromadné dopravě: Do kampusu pojede více trolejbusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.