Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Změny v brněnské MHD fungují, stačí drobné korekce

Brněnský dopravní podnik velké zásahy do organizace městské dopravy nechystá, i když si někteří nespokojení cestující přejí návrat k poměrům před letošním lednem. Zabývá se pouze drobnými korekcemi jízdních řádů a vedení linek, které zlepší obslužnost za stejné peníze.

Velké změny, ke kterým podnik přistoupil od 2. ledna kvůli nutné úspoře 50 milionů korun, fungují, potvrdil podle podniku dopravní průzkum.

Některé postřehy už dopravní podnik zapracoval do změn jízdních řádů od 1. února. Mluvčí podniku Linda Škrancová uvedla šest případů, k nimž dopravní podnik dostal nejvíce připomínek. Na některé už zareagoval, jiné řeší.

Nejvíce si cestující stěžují na prodloužení nočního provozu o víkendech od 5:00 do 7:00. „Ve většině případů jsme zjistili, že se spojení nezhoršilo, jen lidé musí jezdit jinak. Jízdní doby se prodloužily pouze při cestách mimo centrum, například z Kohoutovic do Bystrce,“ řekla Škrancová.

V oblasti Vinohrad a Líšně, kde přestala jezdit linka 45 a upravila se trasa linky 78, lidé kritizují absenci přímého spojení k poliklinice a škole v Horníkově ulici. V Líšni si zase lidé stěžují na horší dostupnost pošty ve Strnadově ulici.

„Kvůli tomu doplníme zastávky Mikulovská a Strnadova do trasy linky 82 včetně vložení školního spoje. Společně s organizátorem integrované krajské dopravy řešíme vložení zastávek Mikulovská a Horníkova do tras regionálních linek 201 a 202,“ dodala Škrancová.

Po dohodě s magistrátním odborem dopravy vozí znovu cestující trolejbusy směřující do vozovny Komín po Veslařské ulici přes Jundrov.

Stížnosti chodí i na záměnu linek 43 a 57 v oblasti Soběšic, Útěchova a Vranova. „Záměnu jsme udělali na žádost útěchovské radnice. Návrat k původnímu modelu je možný, ale až po provedení plošné závazné ankety v Útěchově a Vranově,“ pokračovala Škrancová.

Kupodivu méně připomínek než na předchozí změny přišlo na nové řešení dopravy v Chrlicích, odkud už jezdí autobus pouze do Komárova k tramvaji, a ne až k Vaňkovce.

„Při srovnání dostupnosti centra, tedy Hlavního nádraží a České, jsme došli k tomu, že jsme i nadále dodrželi maximálně jeden přestup,“ uvedla mluvčí.

O čtvrtinu lepší využití než linka 51 má nyní linka 35, která častěji spojuje Mendlovo náměstí a Masarykovu čtvrť.

Zdroj: ČTK

Štítky Dopravní podnik města Brna, MHD, organizace, korekce, změny, připomínky, Líšeň, Útěchov, Vaňkovka, Bystrc, Brno-Vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny v brněnské MHD fungují, stačí drobné korekce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.