Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zastávky na linkách MHD bude ohlašovat mužský hlas

Vítězem z celkových 256 zájemců, kteří se zúčastnili veřejné soutěže „Příští zastávka“ se stal rozhlasový moderátor z Náchoda Tomáš Peterka. Ve finálovém kole o tom rozhodla komise složená ze zástupců Dopravního podniku města Brna a společnosti KORDIS.

Mezi pěti, o kterých rozhodovali lidé v hlasování na internetu, byla jeho soutěžní nahrávka zveřejněna pod číslem 2. S novým hlasem se cestující poprvé setkají v druhé polovině tohoto roku.

„Nasazení nového hlasu do všech vozidel nebude jednoduché, pár dní bude trvat, než se přehrají všechny palubní počítače. Kompletně v novém bychom chtěli hlášení spustit se začátkem nového školního roku, tedy 1. září,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Nový hlasatel brněnské MHD Tomáš Peterka naváže na dosavadní tradici, neboť i on, stejně jako byla Jarmila Černocká, je profesionálem z rozhlasového prostředí. Jeho působištěm bylo například Hit Radio Magic nebo Český rozhlas Hradec Králové.

Nahrávání všech slov a slovních spojení potrvá několik následujících týdnů.

„Změnili jsme také obsah některých hlášení, která mohou cestujícím do vozu pustit přímo řidiči. Chtěli jsme sdělení hlavně zkrátit, aby byla stručná a jasná. Také přidáme mnohem více hlášení v jazykových mutacích, tedy v angličtině a němčině,“ doplnil Havránek.

Výběr nového hlasatele byl tříkolový. Do prvního kola, které skončilo 31. října minulého roku, se mohl přihlásit kdokoli. Do tohoto termínu přišly nabídky od 256 uchazečů. Z nichž hodnoticí komise vybrala 25 semifinalistů.

Druhé kolo odstartovalo 17. prosince. Nahrávky byly anonymně pod čísly od jedné do pětadvaceti zveřejněny na webových stránkách a na Facebooku Dopravního podniku města Brna.

Veřejnost svým hlasováním určila pět uchazečů, kteří postoupili do finále, ve kterém zvítězil Tomáš Peterka.

Při posuzování nahrávek, které poslali herci, moderátoři ale také děti, porotu zaujal i projev sedmiletého děvčátka Stelly. Její hlas mohli cestující slyšet ve vozech MHD v adventním období v nahrávce vánočního vzkazu.

K hledání nového hlasatele vedly dopravní podnik smutné okolnosti. Loni v květnu totiž zemřela brněnská rozhlasová hlasatelka Jarmila Černocká, jejíž hlas v dopravních prostředcích zněl deset let.

Jeho nahrávku si můžete pustit na facebooku!

Štítky městská hromadná doprava, Dopravní podnik města Brna, Náchod, Jarmila Černocká, Facebook, Český rozhlas Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastávky na linkách MHD bude ohlašovat mužský hlas  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.