Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zahájení plavební sezony přilákalo stovky lidí

Šest lodí vyplulo v sobotu dopoledne poprvé v letošní sezoně z bystrckého přístaviště na brněnskou přehradu. Zahájení plavební sezony si nenechaly ujít stovky lidí. Dopravní podnik pro ně letos nachystal několik novinek.

Před první plavbou nastoupili v přístavišti všichni kapitáni. Za zvuků originální znělky v podání trumpetisty Jaromíra Hniličky pak na výpravně stoupá vlajka. „Následně mohli lidé jet na krátkou bezplatnou plavbu,“ informovala mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová.

Sobotní zahájení si nenechala ujít například Jarmila Hlaváčová. „Přišla jsem s vnukem, který ještě na lodi nejel a už se na to těší. Slíbila jsem mu, že se podíváme až k hradu,“ sdělila Brňanka.

Akce se zúčastnil i brněnský primátor Roman Onderka. „Doufám, že letošní plavební sezona bude úspěšná. Kapitánům přeji vítr do plachet,“ řekl. Upozornil také na jednu z novinek, které dopravní podnik pro cestující přichystal. „V den svých narozenin mají lidé jízdné za polovinu. Akci ale nevyužiji, protože mám narozeniny v listopadu, a to už není sezona,“ vysvětlil Onderka.

ČTĚTE VÍCE: Brněnská přehrada v sobotu opět ožije. Začíná plavební sezona

Mezi další novinky patří zavedení zvýhodněných zpátečních lístků na Kozí horku a Sokolské koupaliště. „Také jsme rozšířili nabídku Pojízdných vstupenek. Lidé se s nimi nyní dostanou i na hrad Špilberk a Permonium v Oslavanech,“ vyjmenoval provozní ředitel brněnského dopravního podniku Jiří Valníček.

Podívejte se na video ze zahájení plavební sezony:

Na brněnské přehradě začala plavební sezona

Sobota, 12. dubna 2014, 14:24

Brněnský primátor Roman Onderka popřál kapitánům hodně štěstí, foto: Brněnská Drbna, David Zouhar
Zahájení plavební sezony na brněnské přehradě, foto: Brněnská Drbna, David Zouhar

Autoři

Štítky loď, plavební, sezona, dpmb, přehrada, brno, zprávy, 2014, Brněnská přehrada, Dopravní podnik města Brna, Roman Onderka, Jaromír Hnilička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahájení plavební sezony přilákalo stovky lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.