Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začala výluka, doprava byla dnes bez komplikací

První den velké výluky brněnského hlavního nádraží byl bez větších komplikací. Cestující si začali zvykat na jiná místa odjezdů více než stovky vlakových spojů. Vlaky jezdily na čas, prakticky bez zpoždění.

Náročnější test čeká dopravu v Brně v pondělí, kdy pojede oproti víkendu téměř dvojnásobek spojů. Výluka skončí 11. srpna.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského výluka zatím způsobovala jen menší problémy. "Většina lidí o výluce ví, vlaky jezdí podle výlukových plánů. Případná zpoždění byla pouze v řádu minut," uvedl Šťáhlavský.

Výluka kvůli opravovanému viaduktu v Křenové ulici se dnes týkala asi 140 spojů, které normálně o víkendu přes opravovaný viadukt jezdí. V pracovní dny se bude jednat o 220 spojů, které denně přepraví téměř 30.000 lidí. "To zatížení bude v pondělí větší, lidé budou do Brna dojíždět do práce," uvedl Štáhlavský.

Komplikace nezaznamenal ani brněnský dopravní podnik. "Sami jsme byli překvapení, jak je doprava klidná," řekla mluvčí městské firmy Linda Hailichová. Dispečeři sledovali i situaci před nádražími. 

ČTĚTE VÍCE: Letní výluka ČD v Brně už má detailní plán

Přestože vlaková doprava v Brně byla zatím bez komplikací, České dráhy dál cestující nabádají, aby věnovali zvýšenou pozornost informacím o výluce a počítali s větší časovou rezervou při přestupech a přesunech mezi brněnskými vlakovými stanicemi.

Po mnoha desetiletích se vrátila osobní železniční doprava na brněnské dolní nádraží. Železničáři tam vybudovali nové nástupiště. U něj zastavují vlaky EuroCity a expresy, které jezdí mezi Prahou a Břeclaví. Ostatní vlaky dolním nádražím pouze projíždějí.

Lidé si ale na dolním nádraží nemohli koupit jízdenky. "Vyskytly se případy, kdy dolním nádraží někteří chtěli odbavit a koupit si jízdenky. Cestující musí na pokladnu na hlavní nádraží," upřesnil Šťáhlavský.

Změny v dopravě znamenají větší vytížení nádraží v Brně Židenicích. České dráhy do terénu vyslaly několik zaměstnanců. Na místě informují cestující o změnách. "Důležité to bude zejména v prvních dnech výluky. Posílili jsme také počet zaměstnanců na pokladnách," dodal Šťáhlavský.

Dopravu po Brně komplikuje i výluka tramvají. Dopravní podnik nechal opravovat koleje na Vídeňské ulici. V úsecích Poříčí - Modřice a Poříčí - Krematorium nejezdí žádné tramvaje. I zde byla doprava dnes bez problémů.

Zdroj ČTK

Štítky výluka, oprava viaduktu, doprava, Brno, České dráhy, Dopravní podnik města Brna, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala výluka, doprava byla dnes bez komplikací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.