Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V létě se začne opravovat další úsek D1 mezi Brnem a Vyškovem

Další tři kilometry dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem začnou v létě opravovat dělníci. Půjde o 226. až 229. kilometr směrem do Prahy. Cena tříměsíčních oprav se odhaduje na téměř sto třicet milionů korun.

Na jaká omezení se musejí řidiči připravit a jak bude v dotčeném úseku vypadat organizace dopravy, se teprve rozhodne. Při minulých etapách silničáři vždy uzavřeli celý jízdní pás a svedli auta do protilehlého pásu a jezdilo se ve dvou pruzích jedním směrem a jedním pruhem opačným směrem. Silničáři opět vybourají starý povrch a nahradí jej novým, vymění také svodidla.

Opravu zhruba pětatřicetikilometrového úseku mezi Brnem a Vyškovem zahájilo Ředitelství silnic a dálnic před dvěma lety, kompletní renovace by měla být podle plánů hotová v roce 2017. "Začali jsme úsekem kolem Rousínova, loni jsme pokračovali k Vyškovu. Letos se také opravuje úsek kolem Brna mezi 194. a 199. kilometrem," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. Nejbližší chystané úseky jsou 205. až 210. kilometr směr Vyškov a 215. až 220. kilometr směr Praha.

Zdroj ČTK

Štítky dálnice, D1, oprava, doprava, Brno, Vyškov, zprávy, 2014, Dálnice D1, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, Rousínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě se začne opravovat další úsek D1 mezi Brnem a Vyškovem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.