Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Lelekovicích chystají přestavbu přestupního uzlu za 22 milionů

V Lelekovicích na Brněnsku chystají přestavbu přestupního uzlu mezi vlakem a autobusy za 22 milionů korun. Nyní autobusy zastavují na mostě nad tratí u zastávky Česká a cesta k vlaku je neosvětlená a připomíná spíš zarůstající polní cestu.

Stavba bude kvůli přeložkám inženýrských sítí trvat rok, začít by se mělo v případě hladkého průběhu výběrového řízení na podzim. Sdělil to starosta obce Jaroslav Diviš.

"Problémem je vedení silnice na náspu nad železnicí, tudíž nyní neexistují zastávkové zálivy a autobusy blokují při zastavení dopravu. Navíc na sebe řidiči dopravních prostředků nevidí, takže se stává, že lidem ujede přípoj," uvedl Diviš. Problémem je i to, že mezi cestou a peronem musejí lidé překonat malý dolík, který je v případě dešťů plný vody.

U obou stran náspu vzniknou nové zálivy pro autobusovou zastávku a k nádraží povede osvětlená cesta. Vznikne i sjezd pro auta a na každé straně dvojkolejné trati deset parkovacích míst. "Sjezd k němu bude od České i od Lelekovic, teď není kde zaparkovat," připomněl Diviš. Přestupování tak bude nejen příjemnější, ale i bezpečnější.

Obec bude stavbu financovat z dotací z Regionálního operačního programu.

Zdroj ČTK

Štítky Lelekovice, Jaroslav Diviš, Brněnsko, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lelekovicích chystají přestavbu přestupního uzlu za 22 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.