Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně vypraví lodní spoje s lepšími místy pro vozíčkáře

Dopravní podnik města Brna přichystal na začátek plavební sezony po Brněnské přehradě novinky atraktivní zejména pro vozíčkáře. V jízdním řádu je pro ně vyznačen spoj, na němž pojede loď Brno, na které jediné mohou vyjet na horní palubu a prožít jízdu přímo u zábradlí, nikoli jako dosud u okénka.

„Dopravní podnik také doplnil do jízdního řádu poslední odjezd až v 19 hodin. Plavební sezona slavnostně začne v sobotu 13. dubna v 10 hodin v bystrckém přístavišti,“ řekl vedoucí lodní dopravy Martin Ecler.

V dubnu budou lodě po přehradě jezdit jen o víkendu, od května až do konce září denně a do 13. října, kdy plavba skončí, opět jen o víkendech.

„Na lodi Brno jsme se rozhodli vyklidit z horní paluby lavičky, aby vozíčkáři mohli mít bezprostřední zážitek, vejde se jich tam deset. Zároveň půjde o spoj, který bude přednostně vyhrazený i cyklistům, protože jsme zaznamenali strkanice mezi běžnými cestujícími a cyklisty,“ uvedl Ecler.

Letos bude v provozu pět nových lodí a právě starší Brno. Pro cestující už bude k dispozici kompletně dokončené přístaviště v Bystrci, jízdné mohou nově zaplatit i platební kartou.

„Také jsme zavedli nový večerní spoj. Loni jsme odjížděli naposledy v 17:30, letos to bude v 19 hodin,“ upřesnil Ecler. Pro cestující stále platí, že mají-li předplatní jízdenku, mohou si zakoupit poloviční jízdné.

Na konci plavební sezony se chystá rekonstrukce přístaviště pod hradem Veveří. „Cestující se z lodi poté dostane bezbariérově až na hrad,“ doplnil Ecler.

Zdroj: ČTK

Štítky MHD, menšiny, handicapovaní, Brno, lodní, novinky, vozíčkáři, Dopravní podnik města Brna, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vypraví lodní spoje s lepšími místy pro vozíčkáře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.