Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S Nakoleonem se po Brně projelo 1100 cyklistů

Brnem projelo dnes v podvečer na kole asi 1100 cyklistů. Účastí na akci Nakoleon a 1000 jeho věrných podpořili aktivitu občanského sdružení Brno na kole za větší a rychlejší investice do infrastruktury pro cyklistickou dopravu ve městě.

Cyklisté absolvovali zhruba hodinovou jízdu po malém městském okruhu za asistence policie. Vysoká účast pořadatele potěšila, řekl ČTK organizátor Michal Šindelář. Na pravidelné akce dosud přijíždělo kolem 300 lidí.

Cyklisté si výjimečně mohli vyzkoušet jízdu po jinak frekventovaných čtyřproudých ulicích jako Koliště, Opuštěná či Poříčí. "Cyklodoprava v Brně je dlouhodobě zoufale podfinancovaná. Dotace na osobu a den vycházejí na 28 korun na MHD, 52 korun na osobní automobilovou dopravu a jedna koruna na cyklodopravu," tvrdí Šindelář. Rádi by se sdružením přesvědčili radní, aby do infrastruktury investovali alespoň 30 milionů korun ročně. Letos je to pět milionů a o stejné částce uvažuje magistrát i v příštích letech. 

PROHLÉDNĚTE SI GALERII Nakoleon a tisícovka jeho věrných

S výjimkou cyklostezek na okraji města, které slouží spíše turistice, začala vznikat opatření pro cyklisty v širším centru až v posledních třech letech, posledním počinem je cyklopruh v ulici Kounicova, první na radiále směřující do historického centra. Podle sdružení Brno na kole používá kolo jako dopravní prostředek zhruba 7000 lidí, za posledních deset let vzrostl počet o 60 procent a stále mírně narůstá.

Zdroj ČTK

Nakoleon a jeho tisícovka věrných

Čtvrtek, 19. září 2013, 20:41

Akce způsobila dopravní komplikace, zdrženy byly šaliny i auta, foto: Brněnská Drbna
Nakoleon a tisícovka jeho věrných, foto: Brněnská Drbna

Štítky Nakoleon, cyklistika, Brno, cyklojízda, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Nakoleonem se po Brně projelo 1100 cyklistů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.