Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie kvůli otevření akvaparku v Pasohlávkách posílila hlídky

Policie v obavě z dopravních problémů posílila hlídky na silničním tahu Brno-Vídeň, a to kvůli čtvrtečnímu otevření Aqualandu Moravia v Pasohlávkách. Tento největší vodní zábavní park na Moravě leží v jeho sousedství. Kritické mohou být víkendy, kdy přibude návštěvníků v areálu a kdy se silnice zaplní také vozy lidí, kteří míří na Jadran.

První den provozu akvaparku, jenž nabízí vyžití na 3000 metrech čtverečních vodních ploch, se obešel bez zásadnějších  dopravních komplikací. Aqualand Moravia, jehož kapacita je 8000 lidí, navštívilo zhruba 5000 rekreantů. U pokladen se tvořily až čtyřicetimetrové fronty a parkoviště pro 350 aut bylo téměř plné.

Policie radí motoristům, aby při průjezdu kolem Pasohlávek byli opatrní. Těm, kteří se chtějí vyhnout případným potížím, doporučují, aby pro cestu na jih zvolili přechod Hatě u Znojma. 

Akvapark leží v místech, kde měla být už před lety postavena rychlostní silnice R52. Zatím vede pouze z Brna do nedalekých Pohořelic. Stále není vyřešena trasa z Pohořelic do Mikulova. Dálnice z Vídně až na hranice je přitom téměř zcela hotová.

Stavba akvaparku stála 1,3 miliardy korun. Miliardu zaplatil investor ŽS Real, třísetmilionovou dotaci dostal z Regionálního operačního programu. Součástí areálu jsou i wellness služby se saunami, kryokomorou a termálními lázněmi, které čerpají vodu z geotermálního vrtu Mušov o teplotě 46 stupňů.

Zdroj ČTK

Štítky Aqualand, vodní park, Pasohlávky, doprava, policie, aquapark, Aqualand Moravia, Jaderské moře, Morava, Pohořelice, Znojmo, Vídeň, Hatě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kvůli otevření akvaparku v Pasohlávkách posílila hlídky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.