Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Osádky posypových vozů už drží zimní pohotovost

Listopad tomu, že by už měla už přijít pravá zima, zatím moc nenasvědčuje. I tak jsou už od začátku měsíce v pohotovosti osádky zimní údržby Brněnských komunikací.

Díky mírné uplynulé zimě ušetřila tato městská firma několik milionů korun a také nemalé množství posypového materiálu.
„Máme na nadcházející zimní období připraveno k výjezdu 23 sypačů s radlicemi a deset stejně vybavených traktorů,“ sdělil provozní náměstek Brněnských komunikací Leoš Chasák, který má už dlouhá léta tuto činnost na starosti.

Vedle toho se nově bude starat o zimní posyp také Jihomoravský kraj, který má na území města na starosti silnice první třídy, zejména dálniční přivaděče a komunikace na velkém městském okruhu. Jde přibližně o 40 kilometrů.

Silnice kraj převzal k 15. listopadu od Ředitelství silnic a dálnic. „Krajští radní také schválili vyhlášení veřejné zakázky na letní a zimní údržbu silnic první třídy na území Brna, a to od příštího roku až do roku 2017," informoval mluvčí krajského úřadu Jiří Klement. Tendr na tříletou údržbu přijde na více než 70 milionů korun.

„Je to stejná částka, jakou v minulosti platil stát. Ten ji bude platit i nadále, ale Jihomoravskému kraji, který v tendru vybere, kdo se o silnice bude starat," řekl hejtman Michal Hašek s tím, že i další kraje usilují o to, aby údržba ve správě Ředitelství silnic a dálnic v budoucnu spadala pod jednotlivé krajské správy.

Štítky silnice, zima, Ředitelství silnic a dálnic, Jihomoravský kraj, Jiří Klement, Michal Hašek, Silnice I/42, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osádky posypových vozů už drží zimní pohotovost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.