Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oprava silničního průtahu Blanskem začne se zpozdí

Rekonstrukce hlavního silničního průtahu Blanskem, která bude stát zhruba 60 milionů korun, začne s půlročním zpožděním. Opravy měly být zahájeny v těchto dnech. Práce ale začnou v březnu a potrvají do září 2015.

Vznikly problémy při přípravě záměru, řekl blanenský starosta Ivo Polák (ČSSD). Silnice je krajská, proto bude práce ze svého rozpočtu hradit Jihomoravský kraj.

Z projektu vypadl záměr postavit kruhovou křižovatku u mostu na Sportovní ostrov, protože s ní nesouhlasí majitelé tamních nemovitostí. Vodárny si nově vyjednaly, že spojí opravy s rekonstrukcí vodovodu v centru města, který je pod silnicí. 

Silniční průtah městem je dlouhý 2,5 kilometru a tvoří jej Svitavská ulice. Povrch vozovky je plný výmolů a prasklin. Při opravě pod ni budou položeny nové inženýrské sítě. Komunikace pak získá nový asfaltový povrch. Při vjezdu do Blanska vznikne také nová okružní křižovatka, která zjednoduší silniční provoz.

Projekt zahrnuje i opravu chodníků. Město se k němu přidá obnovou mostu vedoucího na Sportovní ostrov. Je sevřen mezi rameny řeky Svitavy a je na něm většina městských sportovišť. Most byl v havarijním stavu, práce na něm už dělníci dokončují. Za jeho statické zajištění zaplatí město zhruba šest milionů korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Blansko, oprava, Ivo Polák, ČSSD, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silničního průtahu Blanskem začne se zpozdí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.