Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nové SMS jízdenky: 20 minut za 20 korun

Od začátku února budou v rámci nákupu jízdenek přes internetové služby SMS nebo Sejfu cestující využívat rozšířené nabídky. Rada města totiž ve středu schválila změnu přílohy č. 9 Tarifu IDS JMK.

Jízdenky nakupované prostřednictvím SMS zpráv se rozšíří o jízdenky s časovou platností 20 minut a budou stát 20 korun. Nadále bude možné zakoupit jízdenky za 29 korun na 75 minut jízdy a celodenní za 99 korun.

„Další možností nákupu bude využití služby Sejf z elektronické peněženky v chytrém mobilním telefonu. Zákazník se do aplikace zaregistruje, převede si do elektronické peněženky kredit a z tohoto kreditu uhradí jízdenky,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Aplikace Sejf umožňuje nákup jízdenek i v jiných městech České republiky, například hrazení parkovného, cestovního pojistného, využívání slevového systému a další možnosti malých plateb. Pro dopravce je zásadní výhodou, že při nákupu jízdenky prostřednictvím aplikace Sejf hradí provizi z ceny jízdenky pouze ve výši pěti procent.

Jízdenka nakupovaná prostřednictvím služby Sejf s časovou platností 20 minut bude stát 19 Kč, na 40 minut 24 Kč a nově bude možné zakoupit také zlevněnou jízdenku na 40 minut za 12 Kč.

Stávající SMS jízdenka s časovou platností 75 minut zůstane na 29 Kč a celodenní na 99 korunách.

Všechny tyto nové jízdenky, stejně jako ty již zavedené, budou platit na území města Brna v tarifních zónách 100 a 101 a na linkách MHD 1 až 99.

Součástí úpravy tarifu je i zavedení elektronických jízdenek vydávaných nově zaváděnou mobilní aplikací Poseidon, která by měla být zprovozněna pro cestující ve druhém čtvrtletí tohoto roku.

Štítky doprava, MHD, SMS jízdenky, 20 minut, jízdné, ceny, Brno, SMS, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové SMS jízdenky: 20 minut za 20 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.