Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Největší investicí bude v roce 2015 oprava Horovy a Minské

Největší investicí Brna by v příštím roce měla být rekonstrukce Horovy a Minské ulice. V návrhu rozpočtu na rok 2015 je na ni vymezeno téměř 180 milionů korun.

Práce začnou v následujícím roce a budou mít přesah až do roku 2016, řekl dnes ČTK mluvčí magistrátu Pavel Žára. Dalšími významnými investicemi bude příprava na stavbu dalších úseků velkého městského okruhu, dokončení rekonstrukce ulice Milady Horákové nebo Zelného trhu.

Brněnští radní navrhují pro příští rok rozpočet s výdaji téměř 10,7 miliardy a příjmy 9,7 miliardy korun. Rozdíl dorovnají vlastní peníze z let minulých. Rozpočet bude schvalovat zastupitelstvo 19. prosince.

Celkově bude rekonstrukce Horovy a Minské ulice stát zhruba 330 milionů korun, práce se ale uskuteční ve dvou letech. "Zahrnovat budou opravu komunikace, kanalizace a vodovodu," uvedl Žára. Více než polovinu nákladů ve výši 176 milionů by mělo město vynaložit z rozpočtu v příštím roce, zbytek o rok později.

Další významnou investicí v návrhu je téměř 50 milionů korun na přípravu potřebných náležitostí u stavby tří důležitých částí velkého městského okruhu v úsecích Žabovřeská, Tomkovo náměstí a Rokytova. Stavba je investicí Ředitelství silnic a dálnic ČR a město se na ní podílí.

Magistrát také počítá se skoro 30 miliony na dokončení rekonstrukce Zelného trhu, která začala letos. Celkové náklady v obou letech přesáhnou 70 milionů korun. Stejné je to i s opravou ulice Milady Horákové. Začala letos a skončí v příštím roce. Z celkových nákladů kolem 200 milionů korun počítá rozpočet na příští rok s více než 40 miliony Kč.

Zdroj: ČTK

Štítky investice, oprava, rozpočet, Brno, Milada Horáková, Silnice I/42, Zelný trh (Brno), Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší investicí bude v roce 2015 oprava Horovy a Minské  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.