Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nehodu u Krhova zřejmě zavinil řidič, který vjel do protisměru

Sobotní nehodu, která se stala u Krhova na Blanensku a vyžádala si život třináctiletého chlapce a těžké zranění pěti dalších lidí, zřejmě zavinil devětapadesátiletý řidič Renaultu Espace. Na silničním tahu Brno-Svitavy přejel dvojitou plnou čáru a čelně narazil do protijedoucí Škody Superb. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Iva Šebková.

Řidič je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z usmrcení z nedbalosti, za což hrozí osm let vězení.

"Vyšetřování ale stále není uzavřeno. Zjišťujeme další podrobnosti k této tragické dopravní nehodě. Řidič zatím nebyl obviněn. Sám utrpěl těžké zranění," uvedla mluvčí. Jak dlouho vyšetřování potrvá, si netroufla odhadnout.

ČTĚTE VÍCE: Zemřelo jedno z dětí zraněných při sobotní nehodě na svitavské I/43

 

Kolize se stala v sobotu ve 12:40. Z výsledků vyšetřování vyplývá, že řidič renaultu, jedoucí z Černé Hory na Sebranice, nezvládl mírnou pravotočivou zatáčku a najel do protisměru. Tam se srazil se škodou, kterou řídil třiapadesátiletý muž. Vezl tři chlapce, jeden z nich těžkým zraněním podlehl. Těžké zranění utrpěl i spolujezdec řidiče, který zřejmě kolizi zavinil. Škoda se odhaduje na 500.000 korun.

Zdroj ČTK

Štítky nehoda, svitavy, krhov, brno, tragická, srážka, hasiči, policie, viník, úraz, okres Blansko, Škoda Superb, Renault Espace, Renault, Sebranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehodu u Krhova zřejmě zavinil řidič, který vjel do protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.