Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mezi Brnem a Vyškovem pojedou místo vlaků autobusy

Na železniční trati mezi Brnem a Vyškovem bude od úterý do čtvrtka výluka, která postihne rychlíky z Brna do Olomouce nebo do Ostravy. Jejich pasažéry převeze náhradní autobusová doprava.

Stanoviště náhradní dopravy jsou před hlavním nádražím v Brně a před nádražím ve Vyškově. Výluka začíná každý den v 8 hodin a končí v 18:00.

Další výluku zde Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) chystá v pondělí a v úterý 29. a 30. dubna od 8 hodin do 13:30 mezi Brnem a stanicí Sokolnice-Telnice. Tato výluka se dotkne naopak pouze osobních vlaků, které rovněž nahradí autobusy.

Zatímco důvodem první výluky je údržba a oprava kolejí, během druhé výluky SŽDC odstraní vegetaci podél tratě a bude pracovat na údržbě trolejového vedení.

„Mezi Brnem a Vyškovem chystáme i v následujících měsících od května do července vždy několikadenní výluky. Důvodem je údržba trakčního vedení, podbíjení či broušení kolejí. Je to pravidelná každoroční údržba, abychom trať měli v bezpečném standardu,“ řekl mluvčí SŽDC Jakub Ptačinský.

Cestující jsou zde již několik let na pravidelné výluky a náhradní autobusovou dopravu zvyklí. Jde totiž o jednokolejnou a velmi vytíženou trať a osobní vlaky už byly před několika lety mezi Brnem a Vyškovem úplně zrušeny, protože se na trať nevešly. Jezdí pouze do Křenovic a do Sokolnice.

I přes hustotu provozu se však do trati investuje jen na nejnutnější opravy a stále se čeká na stavbu nové koridorové trati z Brna do Přerova. Předloni zde dokonce kvůli špatnému technickému stavu vykolejil nákladní vlak.

Přepokládá se, že stavba by se mohla uskutečnit v letech 2016 až 2019, dosud však nebylo zažádáno o územní rozhodnutí.

Zdroj: ČTK

Štítky Výluka, Brno, Vyškov, rychlík, železniční doprava, náhradní autobusová doprava, Správa železniční dopravní cesty, údržba, Ostrava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Brnem a Vyškovem pojedou místo vlaků autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.