Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město vyčlenilo na zlepšení cyklodopravy pět milionů

Brno se letos chystá investovat do cyklodopravy pět milionů korun, za tři roky to bude dohromady 28 milionů. Půjde především o zprůjezdnění dosud jednosměrných ulic, možnost vjezdu pro cyklisty tam, kde byl zákaz vjezdu, a vyznačení cyklopruhů.

„Jedná se o pozitivní změny. Je to pozdě, ale přece,“ řekl předseda sdružení Brno na kole Martin Špaček. Při jednání sdružení zástupce magistrátu přesvědčilo, že investice je potřeba přesunout z okrajových částí města do širšího centra.

„Prioritou je, aby se cyklista dostal do této oblasti bezpečně, což zatím příliš nejde. Opatření, která se letos chystají, k tomu částečně přispějí. V okrajových částech je slabší doprava, tudíž pro cyklisty bezpečněji,“ sdělil Špaček.

K plánovaným opatřením patří například možnost průjezdu přes Malinovského náměstí od Divadelní k Benešově, průjezd Údolní kolem fakulty sociálních studií, obousměrně budou cyklisté jezdit po Jaselské a Marešově.

„Myslím, že nakonec bude úspěch, když se z 28 milionů stihne prostavět polovina. Navíc ve srovnání s Ostravou je to minimální částka. Tam schválili tříletý příspěvek na cyklodopravu 510 milionů,“ řekl Špaček.

„Požadavkům odborné veřejnosti se snažíme vycházet vstříc. Problematiku řešíme s ohledem na bezpečnost provozu a rozpočtové možnosti města,“ doplnil náměstek primátora Robert Kotzian.

Sdružení už zítra tradičně pořádá cyklojízdu městem k zahájení sezony a k podpoře cyklodopravy. Její start je v 17 hodin na Moravském náměstí.

Zdroj: ČTK

Štítky doprava, cyklodoprava, Brno, investice, sdružení Brno, cyklista, Robert Kotzian

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město vyčlenilo na zlepšení cyklodopravy pět milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.