Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město chce opravit Minskou a Horovu ulici, práce budou trvat rok a půl

Opravy další hlavní brněnské ulice, Minské a navazující Horovy, by mohly začít na jaře příštího roku. Brněnští radní včera schválili vypsání druhého kola výběrového řízení, podle projektu se počítá s náklady 264 milionů korun. Počítá se s kompletní opravou sítí a délkou trvání téměř rok a půl. Hotovo by podle náměstka primátora Roberta Kotziana (ODS) mohlo být v srpnu 2016.

Obálky s cenovými nabídkami se mají otvírat 13. října. "Pokud by byla zima jako letos, mohlo by se podle chystané smlouvy začít dřív. Ale předpokládám, že se začne na jaře. Jedná se o velmi složitou zakázku. Abychom připravili první kolo výběrového řízení, začali jsme zasedat už v lednu a sešli se v komisi pětkrát. Druhé kolo už bude jednodušší, protože v prvním kole se posuzovaly kvalifikační předpoklady uchazečů," vysvětlil Kotzian.

Město počítá s rekonstrukcí vodovodu, kanalizace a vozovky, dopravní podnik se bude podílet na opravě tramvajové tratě, která je dnes v tak špatném stavu, že tramvaje musí jezdit s rychlostním omezením. "Předpokládám, že k rekonstrukci se přidají i správci dalších sítí podobně jako při současné rekonstrukci ulice Milady Horákové," řekl Kotzian.

Při výběru dodavatele bude město z 80 procent hodnotit nabídku podle ceny a dvacetiprocentní váhu bude mít dodací lhůta.

Město začalo chystat i opravy dalších ulic, jako jsou Jana Babáka, Veveří a Štefánikova. Která z nich a kdy se bude opravovat, už bude záležet na politicích, kteří město povedou po podzimních volbách.

Zdroj ČTK

Štítky minská, horova, rekonstrukce, 2015, brno, inženýrské sítě, oprava, doprava, žabovřesky, Robert Kotzian, ODS, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce opravit Minskou a Horovu ulici, práce budou trvat rok a půl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.