Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mění se jízdní řády 21 regionálních autobusových linek

Na jižní Moravě se od neděle mění jízdní řády 21 autobusových regionálních linek a v návaznosti na to i jízdní řády osobních vlaků, na některých tratích jich pojede více. Zpravidla jde o posunutí odjezdů a příjezdů v řádu několika minut, sdělili mluvčí organizátora krajské dopravy společnosti Kordis Květoslav Havlík a mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Jihomoravskému kraji se také podařilo dohodnout s Českými drahami, že ve všech rychlících bude nadále možné jezdit na doklady Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK). "Z jízdních řádů tak mizí poznámka, že na doklady IDS JMK lze rychlíky jezdit pouze do 8. června. Od začátku roku vedl kraj jednání s Českými drahami a teprve nedávno došlo k dohodě," uvedl Havlík. Na trati z Brna do České Třebové lze nyní na tyto doklady také dojet až do Březové nad Svitavou, dosud to bylo možné jen do Letovic.

Nově pojedou o víkendu častěji vlaky z Moravských Bránic do Ivančic a Bohutic, ze Znojma do Břeclavi, v sobotu ráno z Tišnova do Brna, v pracovní dny pojedou navíc dva páry vlaků ze Šakvic do Hustopečí, stejně tak z Hodonína do Břeclavi. Zlepší se také obsluha mezinárodní trati z Veselí nad Moravou do Vrbovců.

V autobusových jízdních řádech se změny dotknou těchto konkrétních linek: 210, 252, 257, 262, 302, 335, 440, 509, 512, 513, 541, 663, 750, 753, 754, 812, 816, 817, 830, 831 a 911. Nové i staré jízdní řády lze nalézt na internetové stránce www.idsjmk.cz.

Do jízdních řádů už je také zapracován plán ministerstva zrušit od letních prázdnin některé rychlíky. Jižní Moravy se dotkla redukce na tratích Brno - Přerov a Brno - Havlíčkův Brod. K omezení dochází také směrem na Jihlavu, tam však vlaky zastavují až v Náměšti nad Oslavou, tedy mimo území kraje.

"V této otázce nehledáme zatím žádné řešení, hejtman navíc bude mít schůzku s ministrem dopravy. Co se týče Náměště, s tím nemůžeme dělat nic. Problém je ve Vyškově v sobotu ráno a od Havlíčkova Brodu lze použít osobní vlak," doplnil Havlík.

Zdroj: ČTK

Štítky doprava, mhd, dopravní podnik, Brno, změny, autobusy, jízdní řád, Jihomoravský kraj, České dráhy, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, Břeclav, Havlíčkův Brod, Náměšť nad Oslavou, Česká Třebová, Březová nad Svitavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mění se jízdní řády 21 regionálních autobusových linek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.