Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj chce zmodernizovat brněnské letiště za 127 milionů

Jihomoravský kraj chystá zakázku za 127 milionů korun na modernizaci Letiště Brno v Tuřanech. Má zajistit větší bezpečnost a ochranu mezinárodního letiště, které slouží jak osobní, tak nákladní dopravě. Krajské zastupitelstvo schválilo záměr minulý týden.

Záměr počítá s vybudováním přístavby a nástavby příletového terminálu. Vzniknout má také novostavba, kam se přesune Hasičská záchranná služba.

K drobnějším stavbám patří zastřešení služebního vjezdu a napojení na stávající dopravní infrastrukturu letiště, inženýrské objekty, vnitřní komunikace, dešťová kanalizace a oplocení.

Předpokládá se, že stavby budou hotové v polovině roku 2015 a budou spolufinancované z Regionálního operačního programu Jihovýchod.

Loni brněnské letiště odbavilo 535 000 cestujících, což byl proti předešlému rekordnímu roku mírný pokles. Létá se odsud pravidelně do Londýna, Moskvy, Eindhovenu a přes letní sezonu do Milána.

Letiště usiluje o další destinace, do nichž by se z Brna létalo případně také přes velké světové letiště. Jednou z dobrých možností je právě Milán, podle ředitele letiště Tomáše Plačka je však obtížnější najít dopravce.

Zdroj: ČTK

Štítky stavby, letectví, správa, letiště, Brno, Jihomoravský kraj, Letiště Brno-Tuřany, Tuřany, Milán, Londýn, Moskva, Eindhoven

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce zmodernizovat brněnské letiště za 127 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.