Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hašek bojuje o dálnici na Vídeň - rada Centrope projekt podpořila

Politická rada Centrope, která zahrnuje regiony a města České republiky, Rakousla, Slovenska a Maďarska, dnes na jednání v Brně schválila návrh hejtmana Michala Haška projekt urychleného dobudování plnohodnotného dálničního spojení Brna a Vídně. Jedná se tedy o velmi rychlou odpověď na pondělní stanovisko ministra dopravy Antonína Prachaře, který označil rychlostní tuto komunikaci za zbytečnou.

„Dálnice Vídeň – Brno je v závěrech centrope ukotvena s vysokou prioritou. Ačkoliv je realizace této důležité infrastruktury TEN v první řadě v národní kompetenci, využijí partneři centrope všechny možnosti, aby urychlili realizaci tohoto důležitého dálničního projektu,“ řekl hejtman Michal Hašek. Plán výstavby na jednání podpořil nejen jihomoravský hejtman, ale také primátoři Brna a Vídně nebo zástupce Dolního Rakouska.

ČTĚTE VÍCE: Ministr dopravy vyloučil dálnici na Vídeň - hejtman se zlobí

Účastníci politického summitu v Brně hodnotili aktivity českého předsednictví 2014 a zprávu o naplňování Strategie centrope 2013+, což je dokument, který stanovuje cíle pro vybudování silného a konkurenceschopného regionu v srdci Evropy. Jde zejména o čtyři oblasti: infrastruktura, kultura a cestovní ruch, znalostní region a lidský kapitál.

Region Centrope vytváří od roku 2003 celkem 16 partnerů – měst a regionů – ze čtyř zemí: ČR, Slovenska, Rakouska a Maďarska. V ČR jsou členy Jihomoravský kraj a statutární město Brno, status pozorovatele má Kraj Vysočina.

Štítky dálnice, Vídeň, silnice, modernizace, Brno, hašek, hejtman, Michal Hašek, projekt, Česko, Maďarsko, Slovensko, Antonín Prachař, Dolní Rakousy, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hašek bojuje o dálnici na Vídeň - rada Centrope projekt podpořila  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.