Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dopravní podnik zlepšil obsluhu Líšně a Vinohrad

Dopravní podnik doplnil spoje a zlepšil tak dostupnost školy, polikliniky a pošty pro obyvatele Líšně a Vinohrad. Linka 82 bude nově zajíždět do zastávek Mikulovská a Strnadova, díky čemuž se zlepší obslužnost polikliniky a školy v Horníkově ulici a pošty ve Strnadově ulici.

Od začátku roku totiž přestaly autobusy tyto zastávky v rámci změn v dopravě obsluhovat v původním rozsahu. Analýza, kterou si objednaly město a organizátor krajské dopravy, mapovala dosavadní zkušenosti.

Další novinky zatím dopravní podnik nechystá, úpravy v organizaci noční dopravy by se mohly uskutečnit nejdříve až od konce letních prázdnin.

„Linku 82 jsme dokonce prodloužili až na Vinohrady do smyčky Pálavské náměstí. Ráno na této lince přibyl školní spoj právě odtud na Horníkovu,“ uvedl vedoucí dopravního odboru Jan Seitl. Jak linka 82, tak 81 jsou sice určeny primárně pro handicapované cestující, ale mohou je bez omezení využívat všichni.

V zastávce Strnadova zastavují i regionální linky 201 a 202 a uvažovalo se o tom, že by zastavily i na Mikulovské. Analýza však tento nápad nepodpořila, protože linky jsou již dostatečně vytíženy mimobrněnskými cestujícími.

V návrhu analýzy je také prodloužení regionální linky 151 z Líšně dále přes Velkou Klajdovku, Strnadovu a Mikulovskou až do Židenic na Starou osadu. Tato varianta by však prý přinesla nežádoucí zvýšení nákladů.

Linka 81 také ode dneška jezdí do zastávky Špilberk, čímž zajistí pro hůře pohyblivé cestující spojení co nejblíže k brněnské dominantě.

Autoři analýzy navrhli i další menší úpravy tras a jízdních řádů, nejvýraznější se týkají organizace nočního provozu o víkendu. Nyní končí až v sedm hodin ráno, analýza navrhuje ukončit jej už o hodinu dříve.

Zdroj: ČTK

Štítky dopravní podnik, Brno, MHD, Líšeň, Vynohrady, vylepšení, obsluha, linka 82, dopravní společnost, Brno-Vinohrady, doprava, analýza, Pálavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik zlepšil obsluhu Líšně a Vinohrad  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.