Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Prahy vlakem novými spoji v čase pod tři hodiny

Od čtvrtka začnou jezdit nové dálkové vlaky z Brna do Prahy, přičemž pojedou bez zastavení. Cesta bude trvat okolo dvou hodin a 40 minut.

Nové D1 Expressy pojedou v 6.15 a 7.15 z Brna, zpět z Prahy se vydají v 17.03 a 18.03. „Souprava bude sestavená ze tří vozů druhé třídy, jednoho vozu 1. třídy a bistrovozu. Všechny budou vybavené klimatizací, elektrickými zásuvkami a během podzimu i systémem wi-fi,“ informoval ve středu mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Lokomotiva řady 380 i vozy jsou konstruované na rychlost 160 kilometrů za hodinu. „V současném jízdním řádu ji však nelze plně využít, a proto do prosince budou jezdit maximálně 140 kilometrů za hodinu,“ doplnil mluvčí.

„Zavedením D1 Expressů jsme zareagovali na poptávku cestujících. Jízdní doba posilovaných spojů bude dvě hodiny a 42 minut, později ji snížíme na dvě hodiny a 35 minut. Od 9. prosince budou nejrychlejšími spoji z Prahy do Brna,“ řekl ředitel Úseku pro obchod a marketing Českých drah Jiří Ješeta. Podle něj přibudou i další spoje.

Napsala Lenka Horáková, Mediafax

Štítky D1 Express, České dráhy, vlak, nový spoj, Brno, Praha, Jiří Ješeta, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Prahy vlakem novými spoji v čase pod tři hodiny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.