Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Deset kilometrů D1 u Vyškova se má začít opravovat v srpnu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo zakázky na opravu dvou zhruba pětikilometrových úseků dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem. První by se měl začít opravovat v srpnu.

Plán byl opravovat je postupně, ŘSD však kalkuluje kvůli časové tísni i s tím, že by je mohlo opravovat aspoň dílem současně, řekl dnes vedoucí Oddělení dálnic Morava Luboš Urbánek. Jde o zakázky za 114, respektive za 124 milionů korun.

V horším stavu je úsek mezi 220. a 225. kilometrem směrem do Prahy, proto by měl na řadu přijít jako první. "Obálky s nabídkami budeme otevírat 10. července a do měsíce chceme mít podepsané smlouvy a začít s opravami," řekl Urbánek. Druhým opravovaným úsekem bude 215. až 220. kilometr směrem na Ostravu. Oprava bude trvat vždy zhruba dva a půl měsíce a zavřený bude celý jízdní pás. Doprava bude svedena do protilehlého pásu, kde budou k dispozici dva a jeden jízdní pruh.

ŘSD chce však dvakrát týdně jízdní pruhy přesunout, což se osvědčilo loni při opravě úseku mezi 211. a 215. kilometrem směrem do Ostravy. "Přemístění jednoho pruhu do druhého směru odpovídalo intenzitě dopravy v daném směru," vysvětlil Urbánek.

Silničáři v daných úsecích vybourají téměř třicet centimetrů starého betonového povrchu a položí nový.

Před několika dny už skončila pro řidiče nepříjemná uzavírka mezi 193. a 199. kilometrem okolo Brna, do 23. června zde zbývá opravit takzvaný kolektor podél dálnice D2, což je jízdní pruh k obchodnímu centru. Poté se ještě budou dělat nové portály mostů mezi 194. a 196. kilometrem, které si vyžádají uzavírku levých jízdních pruhů.

Zdroj: ČTK

Štítky Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, dálnice, oprava, Vyškov, Brno, Ostrava, Praha, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset kilometrů D1 u Vyškova se má začít opravovat v srpnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.