Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnskému letišti klesl počet cestujících, pomoci by mu mohl Amazon

O deset procent méně cestujících zaznamenalo loni brněnské letiště v Tuřanech. Vedoucí marketingu letiště Jiří Filip ve čtvrtek řekl, že pokles počet pasažérů na 463 tisíc je důsledek zrušení linky do Milána.

Z letiště v současnosti létají pravidelné linky do Londýna, Eindhovenu a Moskvy. V létě se z něj lidé dostanou do turistických destinací na jihu. „Letos další linku nepřidáme, nicméně příští rok to nevylučuji. Bude to záviset na dopravci,“ sdělil Filip.

Doplnil, že už mají vybrané cíle. „Jednalo by se o celoroční linky do jižních destinací, jako jsou Barcelona a Alicante ve Španělsku, Paříž ve Francii nebo Řím v Itálii, které by cestující přivítali,“ podotkl vedoucí marketingu.

Nový spoj z Brna neplánuje ani největší evropský nízkonákladový dopravce Ryanair. „Momentálně expandujeme na jiných trzích, jako je Řecko, a na rozšíření linek z Brna ani nemáme dostatek letadel,“ informoval marketingový manažer společnosti Markus Leopold.

Z brněnského letiště by také mohla vést linka na některé z významných evropských letišť. „V současnosti se konají vážná jednání, nejde jen o oťukávání,“ zdůraznil Filip.

Provoz brněnského letiště by mohla podpořit také výstavba logistického centra internetového obchodu Amazon. „Zaměstnají kvalifikované pracovníky, kteří by linky využívali na služební cesty. Také by mohli sklad letecky zásobovat, nicméně to potvrzené nemáme,“ vysvětlil Filip.

Autoři

Štítky letiště, Brno, tuřany, linka, cestující, zprávy, 2014, Letiště Brno-Tuřany, Amazon.com, Jiří Filip, Milán, Londýn, Moskva, Ryanair, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskému letišti klesl počet cestujících, pomoci by mu mohl Amazon  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.