Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kamion smetl osobák ze zasněžené silnici. Hasiči museli vyprošťovat dvě děti

Sněžení zaskočilo včera spoustu řidičů v kraji. Na jižní Moravě havarovalo víc než padesát aut. Některé nehody měly však závažnější charakter. Například u Valtic smetl kamion osobní auto, ve kterém seděli rodiče se dvěma dětmi. Hasiči museli rodinu vyprošťovat.

Náklaďák řízený devětadvacetiletým řidičem projížděl mírnou levotočivou zatáčku. Řidič kamionu dostal do smyk a vjel do protisměru, kde se srazil s Fordem Focus.

Náraz "zalomil" návěs a kabinu kamionu a auto odhodil do silničního příkopu. V osobáku se těžce zranili dva dospělí lidé. Dvě děti utrpěly lehčí zranění. „Na místě museli hasič použít hydraulické vyprošťovací zařízení," uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Řidič kamionu, který podle testů nebyl ovlivněn žádnou návykovou látkou, vyvázl z nehody bez zranění. „Předběžně vyčíslená škoda byla odhadnuta na 400tisíc korun. Nehoda komplikovala dopravu na této komunikaci a proto musela být až do vyproštění havarovaných vozidel na několik hodin uzavřena," uzavřel mluvčí policistů Petr Zámečník.

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky hasiči, sněžení, doprava, Valtice, Jihomoravský kraj, Jan Dvořák, Ford Focus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion smetl osobák ze zasněžené silnici. Hasiči museli vyprošťovat dvě děti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.