Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přeložka silnice I/43 u Černé Hory se má stavět za dva roky

Zhruba za dva roky by měla začít stavba přeložky silnice I/43 mezi Závistí a Černou Horou na Blanensku. Vyplývá to z dokumentu na informačním portálu EIA. Jde o jednu z dílčích staveb, které mají zlepšit bezpečnost na přetížené silnici první třídy mezi Brnem a Svitavami. Mezi lety 2010 a 2017 se na dvoukilometrovém úseku stalo 46 nehod, z toho 13 se zdravotními následky, čtyři lidé zde zemřeli.

Projektanti našli šest možností, kudy přeložku vést, vždy je to po pravé straně směrem na Svitavy. Jedna zatím vypadá velmi výhodně z toho důvodu, že je možné postavit novou silnici a napojit ji na současnou, aniž by bylo potřeba dlouhodobějších uzavírek. Ostatní varianty by si je vyžádaly, což je při intenzitě dopravy a možnosti objízdných tras nežádoucí.

Součástí stavby bude také přeložení koryta potoka Žerotínka. Zlepší se možnost migrace zvířat vznikem mimoúrovňového přechodu silnice. Současné těleso silnice se zrekultivuje a zatravní.

Místem projelo podle sčítání dopravy z roku 2016 přes 16.000 aut, z toho více než 3000 nákladních. Do budoucna se počítá o více než kilometr západně se stavbou silnice dálničního typu D43, termín výstavby je však vzdálený a nejistý, dosud není zřejmá ani trasa a nejméně do roku 2020 nebude. Proto je podle Ředitelství silnic a dálnic v některých místech silnici I/43 potřeba upravit, aby byla bezpečnější.
 

Foto Česká televize | Zdroj ČTK

Štítky přeložka, I 43, Svitavy, Brno, silnice, Svitava, okres Blansko, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přeložka silnice I/43 u Černé Hory se má stavět za dva roky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.