Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravní podnik se domluvil s odboráři, podepsali kolektivní smlouvu

Vedení Dopravního podniku města Brna a zástupci odborových organizací dopravce dnes podepsali novou podobu kolektivní smlouvy. Platit začne od 1. 2. 2018, a to na dobu jednoho roku. Řidičům se zvedne mzda minimálně o 2150 korun.

„Jsem velmi rád, že máme tato náročná jednání úspěšně za sebou a kolektivní smlouva na rok 2018 je uzavřena. Jsem rád hlavně kvůli poctivým zaměstnancům dopravního podniku, kteří si navýšení zaslouží a na dohodu čekali. Děkuji vedení města Brna, nebýt jejich podpory a výrazného finančního příspěvku by k dohodě nemohlo dojít,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Z nové kolektivní smlouvy vyplývá, že mzdy řidičů se v základní tarifní mzdě zvednou o 2150 Kč, u dělníků o 2000 Kč a u THP o 1500 Kč. Další navýšení mezd pro řidiče a dělníky je součástí motivační pohyblivé složky mzdy. Celkové navýšení mzdových nákladů v roce 2018 bude činit 10 %.

„Je to více než maximum možného. Znamená to, že v letošním roce dosáhne objem osobních nákladů 50 % všech výdajů DPMB. To je historicky nejvíce,“ poznamenal Havránek.

Zdroj DPMB

Štítky Dopravní podnik, řidiči, odboráři, platy, kolektivní smlouva, Dopravní podnik města Brna, mzda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik se domluvil s odboráři, podepsali kolektivní smlouvu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.