Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Bilance úterního sněžení: policisté a hasiči řešili téměř dvě stě nehod

Policisté v Jihomoravském kraji řešili od úterý do dnešního rána kvůli počasí na 200 nehod. Do půlnoci se jich stalo 189, za dnešní den už jich je sedm. Podle ní se situace od půlnoci uklidnila. Při nehodách se zranilo více než 20 lidí. Některé kolize zablokovaly dálnici. Nyní jsou dálnice D1 i D2 průjezdné, pouze na 226. kilometru D1 se odklízí následky havárie nákladního auta.

Kvůli počasí a nehodám, které se začaly hromadit v úterý po poledni, byl na jižní Moravě kalamitní stav. Zpoždění nabíraly i linky, nehody se stávaly ve všech okresech kraje. „V úterý máme do půlnoci 189 nehod. Nejhorší byla situace od 13:00 do 15:00, kdy sněžilo nejvíce," uvedla jihomoravské policie Andrea Cejnková. Kvůli hromadným nehodám byla neprůjezdná i dálnice D1 ve směru na Prahu, úsek D1 na 99. kilometru na Vysočině od úterý stojí.

Nejvážnější nehoda na jižní Moravě se v úterý podle Cejnkové stala na 220. kilometru dálnice D1, kde se srazilo 15 aut. „Žádné z nehod neměly tragické následky. Některé z nich se staly kvůli tomu, že řidiči sledovali jinou nehodu a nabourali," uvedla Cejnková.

Policie zaznamenala problémy ve všech okresech. „Všude něco bylo. Stála nám i silnice I/43 kvůli tomu, že nemohly projet kamiony. V noci už byla situace klidnější. Většinou se odklízely úterní nehody. Od půlnoci máme sedm nehod, žádná zatím není vážnější," dodala Cejnková.

Jihomoravští silničáři nabádají řidiče k opatrnosti. Na většině jihomoravských komunikací leží rozbředlý sníh. Jen v Brně silničáři použili na posyp kolem 120 kilogramů soli.

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky nehody, sněžení, kalamita, silnice, dálnice, havárie, Dálnice D1, Jihomoravský kraj, Praha, Kraj Vysočina, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Bilance úterního sněžení: policisté a hasiči řešili téměř dvě stě nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.