Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na českých silnicích zemřelo loni nejméně lidí za 50 let. Jižní Morava je však smutnou výjimkou

Při dopravních nehodách na jižní Moravě zemřelo loni 59 lidí. Je to o deset více než v roce 2016. Těžce zraněno bylo v minulém roce 240 lidí. Vyplývá to ze statistik, které dnes zveřejnila policie. Na českých silnicích naopak loni zemřelo v celé ČR 502 lidí, což je nejméně od roku 1961.

Jihomoravský kraj zůstává regionem, kde je obětí na silnicích vzhledem k lidnatosti kraje a rozsahu dopravní sítě, ve srovnání s jinými kraji hodně. Více úmrtí na silnici bylo loni jen ve Středočeském kraji. Naopak v Praze bylo "jen" 17 obětí dopravních nehod a v Karlovarském kraji 12.

V jihomoravském regionu se loni stalo celkem 7587 dopravních nehod, což znamená meziročně zhruba sedmiprocentní nárůst. Z toho ve 407 případech policie zjistila u řidičů alkohol a ve 34 případech drogy, což je nejvyšší počet ze všech krajů.

Nehodovost ale vzrostla ve všech krajích, celostátně v průměru o pět procent. Výsledkem bylo pak v celé republice mimo jiné 502 mrtvých. V jihomoravském regionu loni policie zaznamenala 2305 nehod s následky na životě a zdraví.

Celoroční počty mrtvých v celé republice klesaly vytrvale od roku 2008, s výjimkou let 2014 a 2015. V roce 2016 se počet obětí havárií opět snížil. Před rokem 2008 se počet usmrcených při nehodách v Česku pohyboval většinou nad jedním tisícem.
 

Foto ilustrační foto | Zdroj ČTK

Štítky nehoda, smrt, statistiky, Česko, jižní Morava, Jihomoravský kraj, silnice, policie, dopravní nehoda, Praha, Středočeský kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na českých silnicích zemřelo loni nejméně lidí za 50 let. Jižní Morava je však smutnou výjimkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.