Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Díru v Dominikánské ulici dělníci zabetonovali, ulice zůstane uzavřená nejspíš až do pondělí

Dominikánská ulice v centru Brna zůstane ještě dnes a patrně také v pondělí dopoledne uzavřená. V pátek se tam propadla dlažební kostka do dutiny pod vozovkou. Silničáři takzvanou kavernu, pod kterou je blíže nezmapovaná část brněnského podzemí, v sobotu zalili betonem. Nyní je nutné čekat, až zatvrdne.

Auta by se mohla na Dominikánskou ulici vrátit v pondělí odpoledne, informoval brněnský magistrát na twitteru. Za normálních okolností je Dominikánská ulice jednosměrná, řidiči ji používají k výjezdu z historického centra směrem na Šilingrovo náměstí.

„Vzhledem k vážnosti situace a nezbytnému zajištění bezpečnosti v této oblasti, kde probíhají vánoční trhy, bylo nutné ulici uzavřít," uvedla v pátek mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová.

Dominikánská patří k nejstarším ulicím brněnského centra. V letech 1906 až 1942 po ní vedla jednokolejná tramvajová trať. Pod středem Brna je množství podzemních prostorů, ne všechny jsou zmapované. Poblíž Dominikánské ulice, konkrétně pod Zelným trhem a Dominikánským náměstím, jsou turisticky zpřístupněné systémy chodeb.

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky Dominikánská, uzavřená, Brno, Brněnské podzemí, Twitter, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díru v Dominikánské ulici dělníci zabetonovali, ulice zůstane uzavřená nejspíš až do pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.