Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli opravě Zábrdovické budou úředníci jezdit do práce na koloběžce, elektrokole nebo skútru

Radnice městské často Brno-Židenice v očekávání dalších dopravních komplikací nakoupí dvě elektrokola, koloběžku a elektroskútr. Rozvoj ekologičtější dopravy podpoří také vybudováním sítě nabíjecích míst.

Na příští rok je v magistrátních plánech velká výluka, která provoz v Židenicích silně ovlivní. Od dubna 2018 do září 2019 bude úsek mezi Vojenskou nemocnicí a Cejlem s mostem přes Svitavu uzavřený.

Úředníci radnice díky novým nákupům získají pro pracovní cesty městem alternativní možnost dopravy. „Výběrové řízení na vozidlo pro pečovatelskou službu dopadlo lépe, než jsme čekali, a tak jsme se rozhodli za zbylé peníze pořídit pro potřeby úřadu dvě elektrokola, koloběžku a elektroskútr," uvedl místostarosta Židenic Petr Kunc (TOP 09).

Na elektroskútr chce městská část žádat dotaci 50.000 korun od Státního fondu životního prostředí, která pokryje 80 procent ceny dopravního prostředku. Dvě elektrokola přijdou na 50.000 korun, kolobežka stojí 6000 korun.

Dalších 60.000 korun ze svého rozpočtu vynaloží městská část na síť nabíjecích míst. „Využijeme námi vybudované přípojky elektrické energie a doplníme je o nabíjecí stojany pro kola," uvedl Kunc. V první fázi Židenice uvažují o Juliánovském náměstí, Karáskově náměstí a sportovním areálu Bzzzukot.

Foto ilustrační, Koloběžky Kostka | Zdroj ČTK

Štítky Židenice, koloběžka, elektrokolo, skútr, úředníci, rekonstrukc, Zábrdovická, Petr Kunc, TOP 09, Státní fond životního prostředí, Svitava, Cejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě Zábrdovické budou úředníci jezdit do práce na koloběžce, elektrokole nebo skútru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.