Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silnicích jižní Moravy se místy tvoří námraza

Silnice na jižní Moravě jsou podle silničářů dnes ráno sjízdné s opatrností. Na některých místech se však navzdoru chemickému posypu může tvořit námraza, silničáři tak nabádají k opatrnosti. Dálnice jsou sjízdné bez problému.

Meteorologové dnes předpovídají tvorbu náledí ve většině republiky, včetně jihomoravského kraje. Teploty se dnes na jižní Moravě budou přes den pohybovat na hranici mrazu, ve večerních hodinách klesnou pod nulu. 

Policisté apelují na obezřetnost

Nepříznivé počasí a začínající  vánoční shon se podle policistů podepisují i na dopravní situaci. „Včera během dopoledního sněžení jsme zaznamenali značný nárůst dopravních nehod, naštěstí v rámci Jihomoravského kraje se nestala žádná havárie s tragickými následky," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Od začátku tohoto týdne řešili policisté v kraji devět nehod s účastí chodců, mezi kterými byly i děti.  Z toho v Brně jich bylo šest a některé dokonce přímo na přechodech.  

„Apelujeme na řidiče, aby byli ohleduplní, obezřetní, přizpůsobili jízdu povětrnostním podmínkám a aktuálnímu stavu vozovek. Chodci by měli také dbát zvýšené opatrnosti při pohybu v silničním provozu a používat reflexní prvky a to nejen v případech, kdy to přímo ukládá zákon," uzavřela Cejnková.

Autoři | Foto PČR | Zdroj ČHMÚ

Štítky Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích jižní Moravy se místy tvoří námraza  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.