Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rekonstrukce Údolní od křižovatky s Úvozem začne nejdřív až v příštím roce

Rekonstrukce ulice Údolní v úseku od křižovatky s Úvozem po odbočku na Kraví horu a s tím spojená rekonstrukce Klácelovy ulice a zbývajícího úseku Lerchovy bude zahájena až v roce 2018. Původně avizovaný termín zahájení v listopadu 2017 musel být posunut kvůli nutnosti prodloužení prvního kola výběrového řízení. Práce na inženýrských sítích a komunikaci v uvedeném úseku mají stát zhruba 200 milionů korun a trvat celý rok.

Důvodem odkladu je prodloužení procesu prvního kola výběrového řízení na firmu, která bude práce provádět. U odevzdaných žádostí o účast muselo totiž město požádat o upřesnění a doplňování nejasností v dokladech uchazečů.

„Vyhodnocení předložených žádostí o účast v užším řízení projednáme na některém z prosincových zasedání Rady města Brna. Uchazeči, kteří splní kvalifikační předpoklady, budou následně vyzváni k předložení nabídky ve lhůtě stanovené zákonem,“ uvedl náměstek primátora města Brna pro oblast investic Richard Mrázek.

V úseku dojde ke kompletní výměně inženýrských sítí - kanalizace, vodovodu, plynu i elektřiny. Rekonstrukce počítá i s úpravou chodníků, parkovacích míst a přidáním zeleně. Část prostředků půjde také na výměnu tramvajového svršku a rekonstrukce trakčního vedení.

Autoři | Foto Google Maps | Zdroj s použitím TZ

Štítky Kraví hora, Brno, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Údolní od křižovatky s Úvozem začne nejdřív až v příštím roce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.