Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté vyzývají: očistěte si před jízdou skla. Zanedbání může mít fatální následky

S přibývajícími dny, kdy ranní teplota klesá k bodu mrazu, nastává mnoha řidičům problém s namrzlými předními skly aut či dodávek. Zákon v tomto případě mluví jasně: všechna skla musí být před jízdou očištěna od námrazy a zbytků sněhu. A policisté dopředu avizují, že při kontrolách na silnici tento předpis budou striktně vyžadovat.

Nerespektování tohoto stanoviska může mít totiž vážné důsledky pro rozhled řidiče a zvýšené riziko přehlédnutí jiného auta, chodce nebo cyklisty. Přesně na den se v loňském roce stala tragická nehoda, kdy ŕidička s namrzlým čelním sklem přehlédla a zabila chodkyni.

„Jedná se o častý nešvar, kdy si řidič před jízdou oškrábe jen malou část čelního skla. V takových případech mohou být následky střetu vozidla s chodcem často fatální, proto není důvod k toleranci," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Přitom podle něj stačí pouze sledovat předpověď počasí, teploměr a ráno vstát o pět minut dřív, a věnovat čas dostatečnému očištění auta.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky sklo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vyzývají: očistěte si před jízdou skla. Zanedbání může mít fatální následky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.