Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Křenová už je zase průjezdná. Pro auta i šaliny

S více než dvou týdenním předstihem skončila dnes rekonstrukce Křenové ulice. Ta je opět průjezdná pro všechny vozy MHD a také automobilovou dopravu.

S předstihem oproti původním plánům se otevře ulice Křenová. Ta byla uzavřena od 16. září 2017 z důvodu rekonstrukce. „Jsem velice rád, že se díky spolupráci a koordinaci městských společností DPMB a Brněnské komunikace podařilo dokončit práce co nejdříve. Usilovali jsme o to, aby byly práce hotové co nejrychleji a aby uzavřená ulice Křenová nekomplikovala již tak hustý provoz ve městě Brně,“ zhodnotil náměstek brněnského primátora Richard Mrázek.

Opravou prošel úsek od Koliště až po ulici Štěpánská. „Během rekonstrukce se podařilo modernizovat kolejový svršek s ohledem na odhlučnění a snížení vibrací. To vše s minimálním dopadem na cestující v MHD. Současně bych chtěl touto cestou poděkovat dodavateli stavby, že přijal výzvu na zkrácení termínu realizace opravy,“ popsal generální ředitel DPMB Miloš Havránek. V koordinaci se společností Brněnské komunikace došlo také k přesunu zastávky Vlhká. „Tato zastávka je nově bezbariérová a navazuje na přechod pro chodce řízený světelnou signalizací u křižovatky s ulicí Špitálka,“ dodal generální ředitel BKOM Luděk Borový.

Kromě DPMB a společnosti BKOM se na rekonstrukci podílely i Brněnské vodárny a kanalizace, které zde provedly opravu kanalizace. Rekonstrukci ulice využily také Teplárny Brno pro položení chrániček pro budoucí horkovod přes ulici u křižovatky s ulicí Štěpánskou tak, aby v budoucnu Křenovou ulici nemusely v tomto místě překopávat.

Celá rekonstrukce vyšla Dopravní podnik města Brna na téměř 35 milionů korun.

Tisková zpráva | Foto Google Maps

Štítky rekonstrukce, Dopravní podnik města Brna, Brněnské komunikace a.s., Richard Mrázek, Brno, Glacis, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křenová už je zase průjezdná. Pro auta i šaliny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.