Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Všechna omezení na dálnicích D1 a D2 v okolí Brna mají do začátku prosince skončit

Nejpozději 2. prosince by měla být všechna dálniční omezení v okolí Brna na D1 a D2 minulostí. Zimní provoz by měl být proto bez komplikací.

Největší problém dělá řidičům rekonstrukce mostku na 206. kilometru D1, před kterým se tvoří nejen ve špičkách kolony. „Nejpozději v pátek 18. listopadu se po něm začne jezdit. Skončí oprava jedné poloviny mostu ve směru na Vyškov, zbývají položit tři asfaltové vrstvy. Druhou polovinu mostu začneme opravovat v březnu a dopravu ponecháme v obou směrech ve dvou pruzích, jako se jezdí nyní," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Kompletně hotovo by mělo být do začátku letních prázdnin příštího roku.

Současné kolony se však netvoří kvůli hustému provozu, ale kvůli tomu, že za mostem je odpočívadlo Rohlenka, ze kterého vyjíždějí auta a občas některá zastaví a pouští řidiče z odpočívadla. Mnozí navíc zkoušejí přes Rohlenku ušetřit pár minut tím, že sjedou z dálnice na souběžnou silnici, z níž lze na odpočívadlo najet, využívají je jako nájezd na dálnici.

Již tuto sobotu skončí stavební práce na několika stovkách metrů dálnice D1 u Ostrovačic, čímž bude dálnice od Brna plně průjezdná až k exitu na 153. kilometru.

Nejpozději 2. prosince má skončit oprava dálnice D2 ve směru do Brna mezi třetím a 12. kilometrem, kvůli které se nyní ve špičkách tvoří kolony před příjezdem do města.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky omezení, D1, D2, uzávěrka, dálnice, Brno, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechna omezení na dálnicích D1 a D2 v okolí Brna mají do začátku prosince skončit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.